Is de wereld gek aan het worden?

10480178_616567518451368_7914735730017880131_n (1)
TER NAGEDACHTENIS AAN DAISY EN BRYCE

 

IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN? is niet alleen een boek, het is tevens een verzoek aan de mensheid. Geraakt door het verlies van dierbaren bij de MH17 is het boek:IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN?eigenlijk een noodkreet geworden in verband met de misstanden in de wereld.

You may say I’m a dreamer

But I’m not the only one

I hope some day you’ll join us

And the world will live as one

 John Lennon (1940-1980)

 

Sylvia Peters heeft meerdere boeken op haar naam staan, maar meestal in een heel ander genre. Dit keer neemt ze je mee naar de brandhaarden op deze aardbol. Het ‘Waarom’ is hierbij de leidraad, het ‘Hoe zou jij…’ is het oordeel. De wens voor verbroedering, tolerantie en humaniteit is geschreven uit het hart en een oproep aan het verstand.

 

 

Op de zwarte dag van de MH17, ben ik twee dierbare mensen verloren. Nog steeds kan ik dit drama niet bevatten.Toch word ik regelmatig met mijn neus op de feiten gedrukt als ik het leed van de naaste familie zie. Gruwelijke feiten omtrent de lichamen, onzekerheid en verdriet zijn de dingen waar zij mee te maken hebben. Niemand kan deze pijn verzachten, we kunnen slechts helpen om het te dragen. De grote vragen zijn: ‘Waarom?’ en ‘Hebben ze geleden?’ De antwoorden op deze vragen zijn er niet. Spookbeelden doemen op in je hoofd en je weet niet hoe je deze beelden rooskleuriger moet maken. Op dit soort moment ben ik blij dat ik schrijf. Niet alleen om de ellende van jezelf af te schrijven, maar ook om een beeld te kunnen schetsen, waarvan je hoopt dat het zo is gegaan. Natuurlijk had je liever gewild dat het helemaal niet was gebeurd, maar dat is het helaas wel.

Rondom de dagen van de ramp, heb ik alle nieuwsfeiten verslonden en met de dag maakte ik me meer zorgen om het ‘wereldgebeuren’. Uit deze gevoelens is het boekje: ‘IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN?’ ontstaan. Gruwelijke situaties die vragen om een noodkreet en tevens een smeekbede aan de mensheid. Niet de boeken die jullie tot dusver van mij gewend zijn, maar geschreven uit het hart en een oproep aan het verstand.

Ik heb het boekje opgedragen ter nagedachtenis aan ‘Bryce en Daisy’, twee jonge slachtoffers van de vliegramp MH17. Maar ook voor de talloze andere zinloze slachtoffers wereldwijd en hun ontroostbare nabestaanden.

Mijn redactrice Chinouk Thijssen heeft met Bryce en Daisy ook twee dierbaren verloren en zij heeft: ‘IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN?’ geheel belangeloos geredigeerd. Mijn dank hiervoor.

Ook bedank ik Evelien van Steenis, eigenaar van uitgeverij Scelta Publishing. Zij heeft het boekje voor mij uitgegeven en zorgt dat de e-boek versie GRATIS TE DOWNLOADEN is..<

Hier kun je het boek gratis downloaden

Wil je liever een pdf ontvangen? Dat kan ook. Vul het onderstaande reactieformulier in…

2014-07-21 23.00.03juli 2014 in metro

dichtbijoktober 2014 in dichtbij

Radio Rijnmond -10 nov 2014: Sylvia Peters presenteert haar nieuwe en gratis e-boek “Is de wereld gek aan het worden?”

Presentator Alfred Blokhuizen praat met de Rotterdamse schrijfster Sylvia Peters over haar nieuwe en gratis e-book. Sylvia is bekend om haar pikante thrillers. In dit nieuwe boek laat ze zich van een totaal andere kant zien; een maatschappelijk betrokken kant.

Beluister hier het interview