Overspel, wat bezielt ze?

Overspel, wat bezielt ze?

boeken verkrijgbaar

Overspel, wat bezielt ze? Een boeiende mix van fictie en non-fictie.

‘Overspel, wat bezielt ze…’ begon als test. In eerste instantie om te kijken of een intrigerende naam voor een Twitter account snel veel volgers zou krijgen. De keus viel op iets met Overspel omdat dit thema altijd leeft. De volgers kwamen in een rap tempo, maar ze hadden allemaal één vraag:  ‘waar staat dat @Overspel_Info nu eigenlijk voor’.

Het idee ontstond om een schrijfwedstrijd aan het account te koppelen en de winnende verhalen in het boek te plaatsen. Het werd een boeiende mix van fictie en non-fictie. Ook de schrijfster van het boek schreef voor het boek een kort verhaal met het thema overspel, in combinatie met veel andere informatie en interviews met het beladen thema.

div auteurs

Recensies:

OVERSPEL, wat bezielt ze?

* De woorden op de cover van Nynke Laanstra, internationaal auteur van o.a. ‘De sluwe verleider’: ‘Een (h)eerlijke uitdagende bundel over vreemdgaan, pijn en drijfveren’ zeggen genoeg.

 

*Deze bundel is uniek in zijn soort, omdat niet alleen de slachtoffers van overspel aan bod komen, maar ook de plegers van overspel. Het is een interessant boek om door te bladeren, de meeste verhalen zijn maar twee tot vier bladzijden lang. Tijdens het lezen wisselen verschillende emoties elkaar af, van afkeer tot verdriet. Het is een boek dat je zeker met vriendinnen kunt lezen en waar je samen je gedachten mee kunt bespreken.
Wat je ook van overspel vind, dit boek legt precies de vinger op de zere plek.

Volledige recensie: http://www.bangersisters.nl/entertainment/boekenworm/2248-overspel-wat-bezielt-ze-een-spannende-bundel-van-diverse-auteurs

 

*Ik had het boek in een dag uitgelezen en heb er van genoten.De bundel bestaat uit totaal verschillende soorten verhalen met één overeenkomst: overspel. Het ene verhaal is heel humoristisch, het andere weer heel spannend of dramatisch. De afwisseling van de verhalen is heel mooi gedaan door de redactie. Dit alles ook weer afgewisseld door informatie en interviews.

Volledige recensie:  http://www.miekeschepens.nl/249085550

 

*Kort samengevat: een gevarieerd boek over het thema overspel zonder dat het te erotisch wordt. Buiten dat één verhaal, vond ik het zelfs nog heel braaf. Dus verwacht geen Vijftig tinten, Negentig dagen,…Het boek is geen enkele bladzijde saai. De diverse verhalen worden afgewisseld met humoristische, dramatische en erotische verhalen. Daarnaast staat er ook handige tips en weetjes in en kun je je inleven met de overspelige die zijn verhaal doen in een interview.
De Vijftig Tinten Grijs hype is verleden tijd! Deze unieke verhalenbundel is meer dan een boek met verhaaltjes. Het is een handboek…. een gids…. het is alles over OVERSPEL.

Volledige recensie: http://www.bol.com/nl/p/overspel-wat-bezielt-ze/9200000020316219/?  

Lees meer recensies op Bol.com

 

*Dit is het eerste boek van de nieuwe uitgeverij Scelta Publishing. Ik kreeg het e-book toegestuurd om er een recensie over te schijven. Mijn eerste gevoel als ik de titel bekeek was, weer het zoveelste erotische boek dat er op de markt verschijnt. Maar de quote van Nynke Laanstra op de cover ‘Een (h)eerlijke uitdagende bundel over vreemdgaan, pijn en drijfveren’ deed mij toch twijfelen over mijn gevoel. Was het meer dan gewoon erotiek?

Het boek kwam tot stand na een schrijfwedstrijd die ontsproten was in het brein van Sylvia Peters. Hij bevat zowel fictie als non-fictie verhalen. Het boek wil gewoon een beeld schetsen van wat er allemaal verstaan wordt onder overspel. Of overspel goed of slecht is wordt niet in het boek vernoemd. Het zijn gewoon alle feiten op een rijtje gezet. Het is geen promotie en geen protest tegen.

Ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was over de inhoud. Het is geen kanjer van een boek maar je krijgt een complete indruk van wat nu eigenlijk overspel is. De cover is prachtig. Een goed gekozen foto met duidelijk lettertypen. Het plaatje klopt helemaal. Het is een verscheidenheid aan verhalen die ofwel humoristisch, positief, informatief, verhelderend, openhartig, poëtisch, schokkend, eerlijk, verrassend, verdrietig of mooi zijn. De verhalen gaan over allerlei soorten relaties niet per definitie man-vrouw. Dat maakt het zo goed vind ik. En ze bekijken overspel vanuit verschillende standpunten.

Ik vond de opbouw van het boek heel aangenaam lezen. Enkele verhalen worden afgewisseld met een interview waarin altijd dezelfde vragen worden gesteld, die de geïnterviewde dan eerlijk beantwoordt. Het gaat hier over mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Daartussen zitten ook telkens feiten over overspel. Ik heb heel wat bijgeleerd. Wie pleegt overspel? Monogamie, onnatuurlijk? Hoe kom ik in de gelegenheid om vreemd te gaan? Wat zijn de signalen als je partner vreemd gaat? En nog veel meer vragen die opkomen als je te maken krijgt met overspel. De bundel kan je gewoon lezen om de verhalen of als je op zoek bent naar kennis of je het zelf te maken gehad met overspel. Kortom iedereen kan er wel iets in vinden.

Ik bleef achter met een positief gevoel na het lezen. En dat is ook de bedoeling van deze bundel. Een heldere kijk op alle aspecten van overspel.

West Mus

Volledige recensie:  http://houvanboeken.blogspot.be/2013/10/overspel-wat-bezielt-ze.html